Kinderen van 1e, 2e en 3e leerjaar (en eventueel 4e leerjaar) zijn welkom bij de 'Mosterdzaadjes'. Onze catechisten Anne, Magda en Thomas bieden een aantrekkelijk en eigentijds programma aan, zie onderaan deze pagina.

De catechese vindt plaats elke 3e zondag van de maand, tijdens de misviering. Ze begint bovendien een uurtje voordien zodat we meer inhoud kunnen bieden. Tijdens dit 'extra' uurtje is er voor de ouders een parallel programma. We wijden uit over het evangelie of andere inspirerende teksten.

Het traject van de Mosterdzaadjes eindigt met een feestelijk 'drempelviering'. Deze drempelviering kan ingevuld worden als 'eerste communie' en is aldus een opstapje naar de vormselcatechese. Kinderen die nog niet aan de vormselcatechese toe zijn, blijven nog één, twee of drie jaartjes langer bij de Mosterdzaadjes. Ze mogen elk jaar meedoen met de drempelviering als afsluiting van hun catechesejaar.

Een jaar lang leren de Mosterdzaadjes over delen, gevoelens uiten, de waarde van een goede vriend en andere lessen die Jezus en de geluksvogels ons leren.

Interesse? Vul dan dit inschrijvingsformulier in zodat we u via mail verder op de hoogte kunnen houden. De inschrijving is geheel vrijblijvend.
Programma 2018-2019:

  • 21 oktober 2018: Kagoe & St.-Franciscus
  • 18 november 2018: Sporo & Kerstverhaal
  • 20 januari 2019: Alba & Zacheus
  • 17 februari 2019: Katetoe & de barmhartige Samaritaan
  • 17 maart 2019: Hokko & Optocht door de stad
  • 21 april 2019: Wandeling
  • 19 mei 2019: DREMPELVIERING
Flyer 2018-2019:


Vragen?

Voor alle vragen van praktische aard kan u terecht bij onze pastoraal assistent Tine Struyve: tine.struyve@bijstandsnetwerk.be.

Voor inhoudelijk vragen met betrekking tot de Mosterdzaadjes, kan u mailen naar onze catechiste: moermansanne@gmail.com.