Drempelviering - 20 mei 2018Beste ouders,

Ook dit jaar vieren we dat we weer een jaartje gegroeid zijn met onze drempelviering, de "vervanger" voor de 1e communie. Dit jaar vindt deze viering plaats op Pinksteren op zondag 20 mei. De kinderen zijn welkom in de Schelp om 10u om hen voor te bereiden op de viering. De ouders, meters en peters en iedereen die je erbij wilt hebben zijn welkom om 11u in de Goede Bijstandskerk.

Hopelijk tot dan!

Mosterdzaadjes - Update september 2017

Beste ouders,

Vanaf dit jaar zet de hervorming van de eerste communie en het vormsel zich volledig door in onze gemeenschap.
Vanaf het vierde leerjaar kunnen uw ketjes terecht bij Zingevormd. De jongere kinderen, die normaliter hun eerste communie zouden doen, verliezen we echter niet uit het oog. Het oude traject van de zingeproeverdjes wordt aangepast en gaat verder onder de naam 'Mosterdzaadjes' en is bedoeld voor uw kadeetjes uit het tweede en derde leerjaar.

Een jaar lang groeien we mee met het mosterdzaadje en leren we over delen, gevoelens uiten, de waarde van een goede vriend en andere lessen die Jezus en de geluksvogels ons leren. Het traject eindigen we met een feestelijke 'drempel'viering met naamopgave en een geschenkje.
Dit traject is vrijblijvend. Je kan altijd instappen, maar inschrijven is natuurlijk altijd handig om de grootte van de groep in te schatten.
Kinderen uit het eerste leerjaar en jongere broertjes en zusjes van de mosterdzaadjes kunnen tegelijkertijd terecht bij Magda voor dezelfde verhaaltjes met een andere aanpak. Ook de ouders vergeten we niet, die mogen op hetzelfde moment ook groeien en filosoferen tijdens een gesprek met Johnny (niet iedere maand mogelijk).

We spreken af iedere derde zondag van de maand om 10u in de Schelp. Dit jaar starten we op 17 september en eindigen we op 20 mei.

Data te noteren:

17 september 2017
15 oktober 2017
19 november 2017

21 januari 2018
18 februari 2018
18 maart 2018
15 april 2018

20 mei 2018: Afsluitende drempelviering

Ook kindjes die hun 1e communie al gedaan hebben met het oude systeem of al een jaar bij de mosterdzaadjes gezeten hebben, zijn van harte welkom. We hebben ons traject wat vernieuwd en passen ons aan aan de aanwezigen!

Voor meer informatie, vragen en inschrijvingen kan je terecht bij Anne Moermans via moermansanne@gmail.com of 0486 122 276.

Hopelijk tot snel!

Magda, Thomas & Anne