Verslag van de catechese bijeenkomst 21 januari 2024

21 januari was het dan zover.
We zouden onze kerk ook achter de schermen bezoeken.
Peter, onze gids, die ons al jaren deze rondleiding aanbiedt, gaf ons een prachtig verhaal.
Het verhaal van onze kerk: Onze Lieve Vrouw van Goede Bijstand.

De vormelingen waren best onder de indruk, en kregen een dubbele opdracht achteraf.

Geniet ervan.
Marc en Sabine (en Peter)1. Schrijf kort een impressie neer wat er jou is bijgebleven na deze rondleiding. Hieronder kunnen jullie een aantal impressies lezen.

"De pastoor vroeg ons waar we onze vrede terug voelden. Ik begon hierover na te denken en realiseerde me dat het daar was. In de kerk, daar vind ik mijn rust terug. Mijn vrede moment van de week waar ik alles aan de kant kan zetten en één kan zijn met God."

"Het uitzicht van helemaal boven in de kerk, vond ik heel mooi. En ik keek naar boven en je was heel dicht bij het plafond en zo alle schilderijen op het dak van de kerk, kon je het gedetailleerd zien en dat was heel mooi om te zien."

"De kerk is heel lang geleden gemaakt, maar een paar keer gerenoveerd. Johnny en andere priesters doen een andere kleur van kleren aan tijdens andere momenten."

"Toen ik achter beeld van Onze Lieve Vrouw ging kijken."

"De zolder met alle kandelaars en de beelden van de kerststal die verpakt waren in vuilzakken."

"Wat mij bijblijft is dat de meerderheid van de kerk van hout of plaaster is. Dat zijn niet zo'n dure dingen, maar samen maakt het iets mooi."

"We gingen met Peter naar boven. Ik vond het leuk om helemaal bovenaan de top van de kerk te zijn. Zo achter de schermen bij de kerk te mogen zien. Toen we helemaal boven waren, had ik het gevoel dat ik ging vallen."

"We hebben vandaag het Sint Jacobsbeeld gezien, en we zijn naar de top van de kerk gegaan en konden kijken achter het lieve vrouw standbeeld."2. Zoek een detail in de kerk dat jou raakt en schrijf er kort iets over.

"Ik heb gekozen voor Simon, die Jezus wou helpen het kruis te dragen. Ik vind dat een mooi gebaar van Simon en een belangrijk moment. Help elkaar, zelfs als het fysiek niet veel helpt is de mentale gedachte er wel."

"Ik koos voor het glasraam links van het altaar omdat ik vond dat het een heel mooi beeld was van heiligen die op het glasraam stonden. Wat ik er nog zo mooi aan vond was dat ik altijd met mijn oma naar de mis/kerk ga en daar zijn er ook van die glasramen en als de zon daardoor schijnt zie je al die kleuren zo op de grond en daar deed dit mij aan denken."

"Ik heb gekozen voor de tekeningen (kruisweg) die zo uitsteken, zo in reliëf. Dat was wel leuk dat het niet zoals de andere schilderijen zijn."

"Het geeft een gevoel van doorzettingsvermogen. Het zijn allemaal verschillende mensen die op 1 bol staan."

"Dat schilderij vond ik mooi en gedurfd. Dat geeft iets speciaal. Ik vond het uniek en oprecht, de kleuren, zo mooi en donker, ik kan het gevoel niet echt beschrijven."


Terug naar overzicht foto's