Overlijden Cil Cloet, zaterdag 9 maart 2024

Cil Cloet is afgelopen zaterdag 9 maart overleden.

De begrafenis zal plaatsvinden in de Onze-Lieve-Vrouwkerk te Beigem op zaterdag 16 maart om 10 uur.

Lees hier de rouwbrief.Overlijden Luc Vankrunkelsven, vrijdag 15 september 2023

Luc Vankrunkelsven is afgelopen vrijdag 15 september overleden.

Luc wilde afscheid nemen van zijn geliefde projecten in Brazilië met een rondreis. Hij vertrok op 15 augustus na onze viering in de Goede Bijstand gemeenschap in Brussel, en is in Brazilië overleden op 15 september in het ziekenhuis bij onverwachte complicaties.

De begrafenis zal plaatsvinden in de abdijkerk van Averbode op vrijdag 6 oktober 2023 om 11 uur. Op de vooravond donderdag 5 oktober 2023 wordt in de abdijkerk om 18 uur het avondgebed voor overledenen gezongen.

Op een zondagsviering na de begrafenis zal er in onze kerk een gedachtenisviering plaatsvinden met onze gemeenschap van Goede Bijstand en House Of Compassion uit de Begijnhofkerk.

In memoriam Luc Vankrunkelsven 'Afscheid van mijn broeder in geweldloosheid' - MO, 15 september 2023

Lees hier de rouwbrief.

Overlijden Dries Van Cauter, dinsdag 14 februari 2023

Dries Van Cauter is afgelopen dinsdag 14 februari overleden,
hij was onze oudste parochiaan en trouwe kerkganger.

De begrafenis zal plaatsvinden in onze kerk van Goede Bijstand, op woensdag 22 februari om 11 uur.

Lees hier de rouwbrief.Overlijden Johanna Smet, zondag 1 januari 2023

Johanna Smet is afgelopen zondag 1 januari overleden. Ze is de mama van Rita Van Moorter en Jos Rolies.

De begrafenis zal plaatsvinden in de parochiekerk Sint-Martinus van Erpe op zaterdag 7 januari om 11.30 uur.

Lees hier de rouwbrief.Overlijden Frieda Raes, zondag 23 oktober 2022

Frieda Raes is afgelopen zondag 23 oktober overleden,
ze was heel lang lid van de gemeenschap.

De begrafenis zal plaatsvinden in de parochiekerk Sint-Petrus en Paulus te Hansbeke, op donderdag 3 november om 10.30 uur.

Lees hier de rouwbrief.Overlijden Margriet Miserez, zondag 11 september 2022

Margriet Miserez is afgelopen zondag 11 september overleden.

De begrafenis zal plaatsvinden in de Sint-Annakapel te Itterbeek, op zaterdag 17 september om 10.30 uur.

Lees hier de rouwbrief.Overlijden Dik Madder, maandag 11 juli 2022

Dik Madder is afgelopen maandag 11 juli overleden.

De begrafenis zal plaatsvinden in de Finisterrae kerk, op maandag 18 juli om 14 uur.

Lees hier de rouwbrief.

Gedurende vele jaren is Dik op bijzondere wijze verbonden geweest met de Kerk in Brussel, die hij hoog in het hart droeg. Jarenlang was hij werkzaam in de persdienst en vertolkte zo de stem van de kerk voor een breder publiek: destijds in het toenmalige "Kerk in de Stad", in "Kerk en Leven" en in "pastoralia". Dat laatste deed hij tot vandaag: hij bracht maandelijks, later tweemaandelijks een echo van het Brusselse beleid en getuigde daarin van kritische zin, van wijsheid en liefde voor het instituut.

Ook het pastoraal leven bleef hem tot vrij recent heel dierbaar. Hij verzorgde de aalmoezeniersdienst van het Bracopsziekenhuis met het luisterend oor en de bemoedigende woorden, die zo kenmerkend voor hem waren. Zijn gelovige interesse voor religieuze kunst, deed hem voor velen getuigen tijdens diverse vormingsmomenten, waar hij zich tot voor kort nog voor engageerde.

Het is niet overdreven te zeggen dat Dik de Kerk in Brussel liefhad en er thuis was. Ik wil dan, ook namens de Kardinaal, veel dankbaarheid uitspreken tegenover het engagement van Dik.

Ik bied tevens mijn christelijke deelneming aan aan Chris, de kinderen, familie en vrienden van Dik en aan de parochiegemeenschap van de Finisterrae.

Jean KockerolsOverlijden Rita Claus, juli 2022

Zuster Rita Claus is overleden.

De begrafenis zal plaatsvinden in de Finisterrae kerk, op zaterdag 16 juli om 10.30 uur.Overlijden Simonne Meert, juni 2022

De vorige zondag was het de laatste keer dat ik de communie heb moeten meebrengen voor Simonne Meert die deze week gestorven is.

De uitvaart is nu zaterdag 18 juni om 10u in Vlezenbeek.

Ikzelf heb haar de laatste maanden amper gezien omwille van corona-toestanden. Maar haar dochter, mijn vriendin en mama van mijn petekind Adinda, zei me steeds dat 'meter' er telkens naar uitkeek om de communie te ontvangen. En zo was ze verbonden met de gemeenschap van de Goede Bijstand. En de pixis uit Rome heeft ze nog gezien. Het zal wat vreemd zijn dat ik die pixis niet meer hoef mee te brengen. Maar zondag zal ik zeker aan haar denken.

Ze is meer dan 90 jaar oud geworden en rustig thuis kunnen sterven, omringd door de zorgen dag en nacht van de kinderen.

Herman LodewyckxOverlijden Hans Fogli, dinsdag 24 mei 2022


Hans Fogli is afgelopen dinsdag 24 mei overleden.

De begrafenis zal plaatsvinden in onze Goede Bijstandkerk, op donderdag 2 juni om 11 uur.Overlijden Marie-Paule De Pauw, dinsdag 16 november 2021

Marie-Paule De Pauw is afgelopen dinsdag 16 november overleden. Ze is de mama van Marc Cooremans en Sabine Maertens, en de oma van Tine en Wannes.

De begrafenis zal plaatsvinden in de Sint-Bartholomeus kerk te Geraardsbergen, op zaterdag 20 november om 10 uur.

Lees hier de rouwbrief.Overlijden Maria-Stella Tuerlinckx, vrijdag 15 oktober 2021

Maria-Stella Tuerlinckx is afgelopen vrijdag 15 oktober overleden.

De begrafenis zal plaatsvinden in onze Goede Bijstandkerk, op donderdag 21 oktober om 12 uur.Overlijden Edith Asselman, woensdag 7 juli 2021

Beste vrienden,

Woensdagnamiddag is mijn moeder overleden. Ze werd op 21 juni, op haar verjaardag, naar spoed gebracht met buikpijn. De dag voordien hadden we met de familie nog haar verjaardag gevierd en was ze nog volop in de weer (de foto dateert van die dag).
Het verdicht was zwaar: pancreaskanker met uitzaaiingen naar lever en buikvlies. Mijn moeder was nooit ziek. Ze had voordien ook niets gevoeld.
Eens opgenomen in het ziekenhuis ging het snel. Ze koos bewust niet meer voor chemo. Maar ze wou geen pijn lijden. Daar hebben de artsen haar in bijgestaan. Om de pijn onder controle te krijgen, vroeg ze maandag palliatieve sedatie.
We hebben samen nog deugddoende momenten gehad. En zij, zij stak in het ziekenhuis haar afscheidsviering in elkaar, schreef de tekst voor haar bidprentje en de foto. Ze draaide vroeger dan wij de knop van zich bewust zijn van het einde om.
Het was een sterke vrouw, de verbindende figuur van het gezin.
Ze had als levensgenieter nog wel wat plannen. Het mag niet meer zijn.
Een groot gemis overvalt ons.

Ik maak jullie hierbij ter kennisgeving de rouwkaart over.
Wat aanwezigheid betreft, leggen de coronamaatregelen beperkingen op. Er kunnen slechts 200 mensen deelnemen. We hebben een grote familie (mijn moeder komt uit gezin met 15 kinderen) en mijn ouders zijn/waren sterk geëngageerd in het Merchtemse verenigingsleven. Dan is 200 mensen niet veel.
We hebben voor de verzending van de rouwkaarten keuzes moeten maken en op vraag van mijn vader voorrang gegeven aan de mensen die mijn moeder goed gekend hebben.

Ik weet zeker dat jullie met ons meeleven. Dat is alvast een troost.

Beste groet,
Sonja en Herwig

Lees hier de rouwkaart.Overlijden Omer Mommaerts, dinsdag 6 april 2021


Omer kwam de laatste jaren vooral naar de receptie na de viering.
De gezondheidstoestand van zijn vrouw Maria liet niet meer toe rustig in de viering te blijven.
Maria woont nu in het zorgcentrum Sint Monika, Blaesstraat.

Een groot man, ook van gestalte maar vooral van hart en ziel!
Een Cardijn volgeling van het eerste uur.
Dank Omer.

De begrafenis is voorzien volgende dinsdag in strikte intimiteit in het crematorium.

Johnny

Lees hier de rouwbrief.Overlijden Helena Verlinden, dinsdag 9 maart 2021

Zuster Marie-Hélène overleed dinsdag 9 maart.
Ze behoorde tot de gemeenschap Finis Terrae,
en was de rechterhand van zuster Leontine,
oprichtster van de dienst palliatieve zorgen in Sint Jan Brussel en België.

Veel heb ik met zuster Marie-Hélène samengewerkt,
in de zorg voor dak- en thuislozen.

Johnny

Lees hier de rouwbrief.Overlijden Anne Debusschere, maandag 1 maart 2021

Gisteren 1 maart, overleed in haar woning Anne Debusschere.
Ze werd bijna 68, verjaardag 29 mei.

Na een lange strijd met vele psychische en de laatste jaren fysische problemen, is ze in rust gestorven bij haar thuis nu maandag om 14u30. Dank Anne vanuit de gemeenschap Finis Terrae en de gemeenschap Goede Bijstand.

Een gemeende dank aan die vele mensen die haar de laatste maanden hebben omringd, met bezoek, telefoon en zorg. Sommigen dagelijks! Dank verpleging dokters en de vriendinnen en vrienden. In handen van WEZER, zoals ze de Eeuwige mocht noemen.

De begrafenis gaat door op maandag 8 maart om 11u in de kerkgemeenschap Onze Lieve Vrouw Goede Bijstand, met maximaal 50 aanwezigen.

Hartelijk
Rust in vrede en verzoening Anne
JohnnyOverlijden Leen Dhaese, woensdag 10 februari 2021

Leen was een oud medestudent en goede vriendin van me.

Johnny

Lees hier de rouwbrief en hier het herinneringskaartje.Overlijden Walter Fabri, zaterdag 23 januari 2021

Kort na zijn eenentachtigste verjaardag overleed Walter Fabri op zaterdagavond 23 januari in het ziekenhuis Gasthuisberg te Leuven aan de gevolgen van corona.

De afscheidseucharistie wordt vanwege de corona maatregelen in beperkte kring gevierd op zaterdag 30 januari om 10.30 uur in de kerk van Heverlee.

Het was verschieten. Het bericht dat Walter Fabri er niet meer zou zijn. We wisten amper dat hij Jezuïet was. Sinds enkele jaren schoof hij aan in ons Goede-Bijstands-aanzing-koortje. Genietend om mee te kunnen zingen en te vieren in onze gemeenschap. De tijd was er niet altijd voor om voor of na de viering uitvoerige beschouwingen te houden over de preek van Johnny of over andere kwesties. Maar dat hij geregeld kwam was voor ons, koor en gemeenschap, toch een steun. Weer een lege plek in ons midden. Maar toch dankbaar dat we je in die laatste jaren je leerden kennen. Rust in vrede.

Herman

Lees hier de rouwbrief.Overlijden Elza Van Mulders, zondag 3 januari 2021

Elza Van Mulders is afgelopen zondag 3 januari overleden,
na een plotse uitbraak van corona in wzc Warlandis in Jette.
Elza is de mama van Michel De Wolf en Milaine Verborgh,
en de oma van Miriam en Mark.

De begrafenis zal plaatsvinden in intieme kring op vrijdag 8 januari.

Lees hier de rouwbrief.Overlijden Jean Vandenbrul, dinsdag 17 november 2020

Jean Vandenbrul is afgelopen dinsdag 17 november overleden.
Hij was heel graag gezien in onze gemeenschap, bij velen.

De begrafenis zal plaatsvinden in intieme kring op dinsdag 24 november.

Lees hier de rouwbrief.

O goede God van heel mijn wezen,
die mij niet troost;

die houdt van mij:
van mijn ontroostbaarheid.

Bron: Vogel van de laatste troost, Fum van den Ham
Overlijden Christiane Van Den Bossche, maandag 2 november 2020

Christiane Van Den Bossche is afgelopen maandag 2 november overleden.
Christiane is de mama van Hilde De Geeter.

Lees hier de rouwbrief.Overlijden Marc Rosseel, vrijdag 23 oktober 2020

Marc Rosseel is afgelopen vrijdag 23 oktober overleden.

Lees hier de rouwbrief.

Overlijden Walter Ceuppens, zaterdag 2 mei 2020

Walter Ceuppens is afgelopen zaterdag 2 mei overleden.

Walter was een grote vriend van de Goede Bijstand en vriend van Walter Cornellie.

Lees hier de rouwbrief.
Overlijden Flor Cooremans, dinsdag 21 april 2020

Lees hier de rouwkaart van onze vader Flor.

Hij heeft bij jullie mooie momenten beleefd en werd steeds naar daar getrokken, ook als hij al ziek was. Toen hij niet meer mocht van ons, omdat het te gevaarlijk werd met de auto, heeft hij het toch nog een keer stiekem gedaan. Zijn schoonbroer Jan bracht hem de laatste keer. Daarna heeft hij nog getreurd hierover.

Sinds december 2018 verbleef hij in een woonzorgcentrum in ons dorp. Dagelijks kreeg hij bezoek , er is geen dag voorbij gegaan zonder hem. De 5 weken in lock-down waren voor ons de hel en voor hem waarschijnlijk ook. Hij is prachtig omringd geweest door het personeel daar, tot zijn laatste dag. Vanaf Pasen kreeg Corona de bovenhand en was er geen weg meer terug. We zagen hem nog aan de venster van zijn kamer. Daar zijn we zo dankbaar voor, er bleef oogcontact, zijn bed stond tegen het raam. Hij herkende zijn kroost tot zijn laatste dagen. Heel bizar, maar hartverwarmend ook.

De sterke beer gaf zich zomaar niet, er waren uiteindelijk vallende sterren nodig en een lieve verpleegster om hem te overtuigen, iets voor middernacht, mee te gaan.

We weten zeker dat hij erop zou staan jullie te bedanken voor de gastvrijheid, warmte, genegenheid die hij daar in Everbeek vond.

Wij vinden het ongepast om afscheid te nemen met een dienst in intieme kring. Ook al staat het zo op de brief, er komt een dag dat wij de mensen die dierbaar waren naast zijn gezin erbij willen. Hoe of wat weten we nog niet, we vinden wel wat. Het zal geen traditionele dienst zijn.
Vroeger sprak hij meermaals de wens uit om aan Johnny te vragen zijn uitvaart voor te gaan. Al weten we dat dat niet kan, toch willen we dat Johnny dit nog weet, een teken van hoe bijzonder de band tussen hen was.
Overlijden Albert Kestemont, woensdag 15 april 2020

Beste familie en vrienden van Albert,

Met een trillende stem en een zwaar gemoed melden we het overlijden van onze pa, onze peter, den Albert. Hij is rustig ingeslapen, vol dankbaarheid over wat hij heeft meegemaakt, wie hij heeft mogen kennen en wat hij kan nalaten.

Eind maart werden zijn rugproblemen zo ernstig dat een hospitalisatie en operatie nodig bleken. Die ging hij vol goede hoop tegemoet, zelfs in deze rare dagen waarin bekende hij afgezonderd was van familie en vrienden. Zijn moed werd beloond, want in de eerste dagen na de operatie verdween de pijn. Helaas ging daarna zijn gezondheid toch erg achteruit, ondanks de toegewijde zorgen van alle dokters, verplegers en verzorgenden, zowel van het OLV in Aalst als ervoor in het WZC Het Witte Huis. Hij heeft het geprobeerd, maar zijn hart was moe.

Vandaag is Albert terug waar hij het zo lang zo goed heeft gehad: dichtbij zijn Rosa. We zijn er zeker van dat ze daar een kommetje rijstpap met bruine suiker had klaarstaan voor hem.

Albert Kestemont kwam sinds een tijdje met Fernand en Pater Gerard mee naar de vieringen in de Goede Bijstand. Ze kennen elkaar vanuit het Witte Huis waar ook Dora, echtgenote van Fernand en ons Jacqueline verbleven.
Overlijden Marijke Jacobs, maandag 13 april 2020

Marijke is de dochter van Gusta en René, twee sterkhouders van de Goede Bijstand en de oude Buurtwinkel, ons buurtwerk.

Marijke, reeds lang ziek, kwam graag met haar man Guido nog eens naar de vieringen in de Goede Bijstand. Om bij te tanken en bij ons te zijn.

Lees hier de rouwbrief.
Overlijden Willy Verbruggen, vrijdag 3 april 2020

Beste vrienden van OLV Goede Bijstand
en alle andere vrienden en gemeenschappen

Deze nacht overleed in het Sint-Jans ziekenhuis
onze broeder Willy Verbruggen.
Hij zou eind juni 80 worden.
Hij herstelde nauwelijks van een tweede bloeding in de hersenen,
toen gisteravond het Covid 19 snel toesloeg.
Deze nacht overleed hij.
Begrafenis heel strikt.
Een verrijzenis- en dankviering in de Goede Bijstand zal later volgen.

Met een warm hart bij de gedachtenis
van deze broer van de heilige Franciscus.
Vrede en alle goeds

Johnny De Mot

Overlijden Willy Verbruggen, maandag 6 april 2020

Beste vrienden

Op woensdag 8 april houden we een beperkte afscheidsviering
in de Goede Bijstandskerk om 11 uur.
Later, in betere tijden komt er een verrijzenis viering voor Willy.

Willen jullie woensdag om 11 u een kaarsje aansteken,
als verrijzenis en aanwezigheid licht.

Hartelijke groet
Johnny
Overlijden Peter Van Oost, woensdag 18 maart 2020

Peter Van Oost, broer van Katrien, is afgelopen woensdag 18 maart overleden. Hij lag sinds augustus in het UZ Gent. Peter werd 52.

Gezien corona, zal de begrafenis plaatsvinden in aller strikte intimiteit. Een herdenkingsmis zal op een later te bepalen tijdstip plaatsvinden.

Lees hier de rouwbrief.
Overlijden Jacqueline Schepens, zaterdag 11 januari 2020

Jacqueline Schepens is afgelopen zaterdag 11 januari overleden.

De begrafenis zal plaatsvinden in de Goedebijstand, op vrijdag 17 januari om 12 uur.

Lees hier de rouwbrief.
Overlijden Dora Dalle, zondag 20 oktober 2019

Dora Dalle is afgelopen zondag 20 oktober overleden.

De begrafenis zal plaatsvinden in de Verrijzeniskerk te Sint-Jans-Molenbeek, op zaterdag 26 oktober om 11 uur.

Lees hier de rouwbrief.
Overlijden Lena Demeester, donderdag 8 september 2017

Lena Demeester is afgelopen donderdag 8 september overleden in de palliatieve eenheid van het UZ Leuven. Als lid van de parochiegemeenschap verzorgde ze jarenlang de wetenschappelijke en religieuze uitzendingen bij de VRT.

De begrafenis zal plaatsvinden in onze Goede Bijstandkerk, op zaterdag 16 september om 11 uur.

Lees hier de rouwbrief.
Overlijden Toke Craeghs, zondag 13 augustus 2017

Toke Craeghs, mama van Mathieu, is afgelopen zondag 13 augustus overleden in het woonzorgcentrum "De Maaspoorte" in Maaseik.

De begrafenis zal plaatsvinden in de Sint Catharinakerk, Waagstraat te Maaseik op vrijdag 18 augustus om 10 uur 30.

Klik hier om de rouwbrief te lezen.
Overlijden Pierre-Alain Wiener, zondag 9 juli 2016

Pierre-Alain Wiener verzorgde jarenlang het orgelspel in onze kerk.

De begrafenis zal plaatsvinden in onze Goede Bijstandkerk, op zaterdag 16 juli om 10 uur.

Lees hier de rouwbrief.
Overlijden Christel, dinsdag 23 september 2014

De begrafenis van Christel zal doorgaan op maandag 6 oktober om 10u30 in de Bijstandskerk.

Samenkomst van de gemeenschap om 10 uur in De Schelp.
Bloemen zijn van harte welkom.

Klik hier om de rouwbrief te lezen.Beste vrienden,
Slecht nieuws,

Tegen de middag aan werd onze Christel dood aangetroffen in haar bed.
Ze is in de nacht van 25 september in haar slaap overleden.
Siska en ikzelf hebben haar nog even kunnen groeten.

Sterkte allen,
En dank voor alle zorgen aan, voor en door Christel,

Johnny
Overlijden Jef, donderdag 25 september 2014

Beste vrienden,

Deze nacht is onze vriend Jozef (Jef) Bické in zijn slaap overleden in het rusthuis te Meerbeke.
Begrafenis in onze Bijstandskerk, woensdag om 11 u.
Wij denken aan hem en aan zijn familie.

Johnny


Klik hier om de rouwbrief te lezen.