Leef je leven als een schilderijtje

Een laatste tip om energetisch te leven voor de rest van je leven is elke dag te bekijken als een schilderijtje.

Kleur je schilderijtje van de dag

Stel het je zo voor. Je start elke dag met een blanco doek. Niemand anders kan jouw schilderijtje kleuren, alleen jijzelf. Jij hebt de penselen in de hand. De hele dag door schider je, naar gelang wat je doet, kleuren en dingen op je doek en 's avonds heb je een afgewerkt plaatje waaraan je niets meer kunt veranderen of kunt toevoegen. Tijd die voorbij is, is voorbij! Voor altijd! Je hebt dan je schilderijtje geleefd en er is geen weg terug!

Maar je kunt wel je schilderijtje bekijken. Bepaal nu wat voor jou een ideaal plaatje is van een energieke dag! Zorg ervoor dat er op jouw schilderij meer staat dan enkel die grote grijze boekentas of laptop, afwas of boodschappen of alleen je kinderen en niets van jezelf.

Geef elke dag kleur door bewust iets gezelligs te doen. Dat hoeft geen uren te duren: een kopje thee met je partner of het lezen van een goed artikel kunnen al zorgen voor een mooie kleurtoets! Deze momenten kun je niet opsparen of achteraf inhalen.

Belangrijke kleurtoetsen zijn ook kleine momenten van rust waarin je aandacht geeft aan je lichaam. Een maaltijd is hiervoor ideaal, een lekkere douche of bad, wat luisteren naar muziek of een lekkere portie beweging. Vind je de kleuren wat te somber of eentonig, bedenk dan wat je morgen zult veranderen. Zo creëer je elke dag een beetje meer het leven dat je droomt.

Kortom, zorg dat elke dag het waard was om geleefd te worden. Heb aandacht voor je basisnoden die jij alleen kent. Zo pak je dingen met daadkracht aan en geniet je van de kleine resultaten die bijdragen tot de verwezenlijking van je droom.


Jij houdt de penselen vast!

Zorg ervoor dat jij de penselen in eigen handen houdt. Vaak hoor ik mensen zeggen dat ze een schilderij maken vol met penseelstreken van iemand anders. Soms worden die geschilderd door mensen die jou doodgraag zien en het béste met je voorhebben. Maar dat wil niet zeggen dat dat ook het beste is voor jou. Het resultaat is dan een schilderij dat niet klopt met jouw gevoel. Jij zult het een lelijk schilderij vinden of het zal voelen alsof je wordt geleefd. Leven volgens penseelstreken en kleuren van andere mensen ondermijnt je zelfwaardering.

Start daarom vandaag nog met elke dag jouw schilderijtje vorm en kleur te geven.