Krachtlijnen: wie zijn we en van waaruit leven en werken we?

De vraag is gemakkelijker dan het antwoord.
Duidelijk is wel dat we leven en werken vanuit een inspiratie, een krachtbron die we bij elkaar herkennen en die ons verbindt en sterkt.

Verbinden: niet in de zin dat wij altijd dezelfde taal spreken, dat wij hetzelfde denken en voelen, dat wij altijd onze antwoorden klaar hebben. Neen, onze gemeenschap is zeer divers en dus moet het wel een open gemeenschap zijn, rijk aan dialoog en discussie.

Verbinden: wel in de zin dat ieder probeert op zijn manier woord en daad bij elkaar te brengen in zorg voor elkaar en voor de meest kwetsbaren, individueel of in de vele werkingen en projecten die vanuit de gemeenschap zijn gegroeid of waarmee we nauw samenwerken.

Verbinden doen we, jonge mensen met onze gemeenschap, als we samen levensmomenten vieren.

Verbonden zijn we, als we vieren in de kring, ongedwongen en geborgen.

Verbonden zijn we, als we, geïnspireerd door Jezus, brood en wijn delen omdat we ook brood en wijn voor elkaar willen zijn.

Wij mogen hierbij in een lange christelijke traditie van solidariteit en zorg gaan staan die gedragen wordt door de God van leven en belofte, Jahweh: ik ben er, ik zal er zijn voor u.

Als parochiegemeenschap leven en werken we vanuit de overtuiging dat een mens niet gemaakt is om alleen op weg te gaan, maar om er te zijn voor elkaar en zo deze eeuwenoude belofte telkens weer nieuwe inhoud en vorm te geven.